Història i entorn

Propietat mil·lenària situada dins la Vall de Sant Romà, en el terme municipal de la Selva de Mar (Alt Empordà). El 974 el comte Gaufred d'Empúries féu donació d'un extens territori al monestir de Sant Pere de Rodes, llevat de la vall de Sant Romà, ja que es tractava d'un paratge extremadament bell, fèrtil i amb cacera abundant.

El 1989 la família SOTO-DALMAU adquireix el Mas Estela i les 50 hectàrees de terra que l'envolten. Després d'una llarga i feixuga feina de restauració, el Mas Estela torna a reviure. Es replanten 16 hectàrees de vinyes amb Garnatxa negra i roja, Syrah, Samsó i Muscat d'Alexandria. La passió per la terra, l'obsessió per preservar l'entorn amb les millors condicions, ens portaren a optar per l'agricultura biològica des de l'inici (1989) i tot seguit, el 1999, en biodinàmica.
L'observació atenta de la vinya, la feina d'acord amb el ritme lunar i planetari, l'exclusió d'herbicides, pesticides, fungicides, insecticides i adobs de síntesi fan possible l'expressió del "Terroir" a través d'una terra viva. Aquesta és la nostra filosofia, voluntat i manera de treballar.
Situat a l'extrem nord-oriental de Catalunya, l'Alt Empordà (Girona), el Mas Estela, dins el Parc Natural del Cap de Creus, és adossat a la serra de Rodes, a 3 km del mar. El clima és dominat per la tramuntana, vent fort i sec del nord, principal aliat de la biodinàmica per la seva saludable influència. Hivern suau i temperat. Estiu, moderant en calor per la proximitat del mar. Pluviometria anual 500 ml aprox. any.
Geografia: la serra de Rodes –cap de Creus, juntament amb el massís de l'Albera– defineix l'acabament oriental dels Pirineus, abans que s'enfonsi en el golf de Lleó, constituïda per un vessant abrupte de pendents superiors al 35%, terra de depòsit col·livials de pissarres (licorella), la cota superior de Mas Estela és de 250 m i la cota inferior 80 m sobre el nivell del mar.

Decanter 1800 Winery & Vineyard Toscana, Italy